Varför vi använder Wordfence

Varför vi använder Wordfence (som jag tycker att du också borde )

Original By Teri Shelton In Websites

Friskrivningsklausul: Detta är INTE en betald recension av Wordfence. Den innehåller inga affiliate-länkar. Vi tycker bara att det är fantastiskt bra program.

Wordfence är ett säkerhetsplugin för WordPress-webbplatser. Den kombinerar en brandvägg, inloggningssäkerhet, skanning av skadlig programvara och andra säkerhetsverktyg. Jag har använt många olika säkerhetsplugins genom åren. Wordfence är överlägset det bästa jag har stött på. Det är lätt att använda, har de funktioner vi vill ha och behöver, och priset är rätt: det är gratis. Ja, det finns en premiumuppgradering, men du behöver den inte för att säkra din webbplats.

Så vad är det som är så bra med Wordfence?

Brandvägg och inloggningssäkerhet: Wordfence blockerar automatiskt många skurkar från att komma in på din webbplats. Den skyddar mot kända attackmönster. Du kan begränsa eller blockera falska Google-sökrobotar. Det skyddar också din webbplats mot brute-force (inloggning) attacker. Om du registrerar dig för ett premiumkonto kan du också få deras svarta lista över IP-adresser i realtid, så om det finns en aktiv omfattande attack på webben är du täckt.

Varningar om säkerhetsproblem: Wordfence skannar din webbplats varje dag. Om den ser något den inte gillar kan du få ett e-postmeddelande om det. Det kan vara ett plugin som är inaktuellt eller att WordPress behöver uppdateras. Eller så kan det vara så att filer har ändrats i ett av din webbplats plugins och du verkligen måste gå och kolla upp det eftersom du inte uppdaterade det.

Filjämförelse: Wordfence kan kontrollera dina filer mot vad som finns i WordPress-förvaret. Det betyder att du kan se exakt hur en fil på din webbplats har förändrats jämfört med hur den ska se ut. För det mesta är det ofarligt. Ibland är det ett hack. Om det finns en ny version av ett plugin och du inte har uppdaterat ännu, kan du få falska larm så akta dig för det.

Attackmeddelanden: Mitt hjärta hoppar fortfarande över ett slag varje gång jag ser “Ökad attackfrekvens” i ämnesraden i ett e-postmeddelande. Men jag är också lättad eftersom jag vet att Wordfence gör sitt jobb. Om det här e-postmeddelandet kommer in tillsammans med ett “nedåt”-meddelande från vår övervakningstjänst, så vet jag att det är en stor sak.

Aktivitetsrapporter: Du kan få rapporter dagligen, veckovis eller månadsvis. Detta är en bra kontroll för att se till att saker och ting uppdateras på webbplatsen och att ingenting har förändrats som inte borde ha gjort det. Det ger dig också en kort sammanfattning av de vanligaste IP-adresserna som blockerades och de vanligaste inloggningsfelen. Efter att ha märkt ett mönster med Wordfence-blockerade IP-adresser, har jag använt rapportinformationen för att ställa in permanenta block så att dessa adresser inte kan nå vår server igen. Troligtvis har skurkarna gått vidare med nya IP-adresser då men det brukar inte skada att ta det steget.

Importera/exportera inställningar: Vi underhåller många webbplatser och skapar många dev/staging-sajter. Det skulle vara ett stort krångel att konfigurera alla inställningar vi använder för varje ny installation. Tack och lov lärde jag mig tidigt om export/import-funktionen. Nu har vi en kod som vi använder för varje livewebbplats och en annan för varje dev-webbplats. Det ger en snabb och smärtfri installation.

Viktigast av allt, det fungerar och det ger oss sinnesro. För att inte säga att om du installerar Wordfence och inte gör något annat kommer du inte att bli hackad, men du ställer in din webbplats med ett bra försprång.

Teri Shelton

Teri is a web developer with a focus on WordPress. She has a passion for translating business goals into awesome websites that audiences love exploring and using. She likes cats, coding, and cupcakes (and alliteration).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.